Rob Driessen (rob_d) wrote in nederland,
Rob Driessen
rob_d
nederland

 • Mood:

Wonen in Almere?

Hier een bericht voor iedereen die in Almere woont of heeft gewoond. Ik ben een alleenstaande jongeman van 30 lentes jong, en ben nu eindelijk zo ver dat ik me eens kan orienteren in de richting van een eigen huis of appartement. Aangezien ik bij een detacheringsbedrijf zit, kan mijn werklocatie wijzigen, maar momenteel zit ik redelijk gebeiteld op een klus in Diemen. Zelf woon ik nu in Katwijk aan zee. Ik heb al in vele steden mijn ogen en oren openstaan, maar met een budget van rond de 150000-160000 k.k. loop je snel tegen beperkingen op. Schiedam is te ver weg, Zoetermeer ook, Alphen aan den Rijn en Leiden hebben geen leuk aanbod voor mijn prijsklasse, dus trek ik qua zoektocht steeds verder naar het noorden. Momenteel leer ik Amsterdam Zuidoost een beetje kennen en daar lijkt het gebied rondom de Gaasperplas heel interessant qua prijs en leefomgeving. Ook criminaliteit valt best mee zolang je maar aan de zuidkant van de A9 blijft.

Maar goed, ik ben toch nieuwsgierig genoeg om mijn oogkleppen af te doen en wat te leren over Almere, ondanks dat ik er op dit moment een negatief (stereotype ?) beeld bij heb van een saaie stad waar 's avonds weinig tot niets te beleven is, die geen sfeer uitademt en waar veel berovingen en inbraken plaatsvinden. En het feit dat ik dan elke ochtend en avond in de file zou staan van en naar A'dam staat me ook enigszins tegen.

Dus hierbij een heel vragenvuur gericht aan (ex-)Almerenaren. Help mij een reëel beeld van Almere te krijgen, met de goede EN de slechte kanten :).

- Hoe is het wonen in Almere? Bruist het? Ken je iedereen in de straat of is men op zichzelf?
- Hoe is het uitgaansleven? Niet alleen cafés maar ook disco's, poppodia, bioscopen, theater.
- Hoe goed is het openbaar vervoer van en naar alle uithoeken van Almere?
- Wat zijn de 'goede' en 'minder goede' wijken?
- Hoe is het gesteld met de criminalieit?
- Hoe is de bereikbaarheid van Almere per auto in de spits? Staan alle op en afritten vol?
- Hoeveel extra reistijd ben je kwijt vanuit Almere naar Amsterdam als je in de spits rijdt?
- Zijn er nog speciale jaarlijkse evenementen?
- Is Almere een dure stad om te wonen qua vaste lasten en belastingen?
- Wat zou ik nog zeker over Almere moeten weten wat ik hier nog niet gevraagd heb?

Laat ik hier maar eens even stoppen. Alvast heel erg bedankt voor al jullie reacties. En wie weet tot binnenkort in de stad!

Met vriendelijke groet,
Rob Driessen
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic
  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment